LORD International Co producent van hoogwaardige scheermesjes

LORD International Co: het eerste bedrijf in het Midden-Oosten dat scheermesjes gemechaniseerd produceerde.

LORD International Co,  gevestigd in Alexandrië in Egypte, werd in 1930 opgericht als producent van scheermesjes. Aanvankelijk onder de naam Alexandria Metal Products Company. De machines werden uit Solingen, Duitsland geïmporteerd. Het bedrijf was het eerste bedrijf in het Midden-Oosten dat scheermesjes gemechaniseerd produceerde.
In de daaropvolgende jaren werd de productie steeds weer verbeterd en gemoderniseerd om mee te kunnen doen met de grote wereldspelers op het gebied van scheermesjes.

Samenwerking met Wilkinson leidt tot een kwaliteitssprong

In 1978 ging Lord samenwerken met Wilkinson, wat een kwalitatieve sprong voorwaarts betekende: de machines werden gemoderniseerd en ook de kwaliteitscontrole werd verbeterd. Dit leidde tot toekenning van ISO 9001, OHAS 8001 and ISO 14001 certificaten.
In 1981 scheidde zich de wegen. Alexandria Metal Products Company werd omgedoopt in Lord International.
Het assortiment werd ook uitgebreid met andere scheerproducten voor zowel de man als de vrouw. Te noemen zijn behalve de bekende dubbelzijdige scheermesjes de scheermessen met één, twee of zelfs drie mesjes, wegwerp scheermessen en scheerzeep en scheercrème. Lord International produceert zelfs batterijen onder de namen Lord en Big Ben.
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler: Lord behoort tot de zes grootste producenten van scheermesjes die worden uitgevoerd naar ruim 75 landen.

Kruidvat en Aldi zijn ook klant van Lord International

Lord International produceert behalve onder eigen merk ook scheerartikelen onder het merk van een aantal grote klanten in verschillende landen zoals Norma in Duitsland en Tesco in Engeland. Maar ook de scheermessen en scheermesjes onder eigen merk van ALDI en het Kruidvat worden gemaakt door Lord!

Lord International: elke dag een perfecte Lordshave

 

Lees meer

Shark dubbelzijdige scheermesjes 100 stuks

Shark dubbelzijdige scheermesjes geven een glad resultaat, zijn geschikt voor alle huidtypes en passen in alle gangbare klassieke scheermessen.doos met 100 mesjes.
€16,99
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »