• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Alpa: voor de liefhebbers van nostalgische geuren uit de tijd van de Oostenrijkse keizers! (3)

Geuren
Inhoud
Alpa is een moderne Tsjechisch onderneming met een groot assortiment cosmetica, waaronder de beroemde scheerproducten met hun nostalgische geuren.
Alpa 378 aftershave
De Alpa 378 aftershave lotion met een klassieke mannelijke geur van hout, mos en muskus is een voor...
Alpa Windsor scheercrème
Een verrassend voordelige scheercrème van het Tsjechische bedrijf Alpa voor een zijdezacht scheerre...
Alpa Windsor aftershave
Alpa Windsor aftershave is een verrassend voordelige lotion met een nostalgische geur uit het Praag ...
Toon 1 - 3 van 3

Alpa: voor de liefhebbers van nostalgische geuren uit de tijd van de Oostenrijkse keizers!

Alpa: Met dank aan Napoleon

Alpa zou nooit hebben bestaan zonder Napoleon. In 1805 verliet hij, na de gewonnen slag bij Austerlitz, Wenen met achterlaten van een groot aantal eikenhouten vaten, allemaal nog vol cognac.
De bewoners van Wenen waren geen liefhebbers van dit drankje, ze dronken liever zoete wijn, maar ze ontdekten wel een andere toepassing van dit kostelijke nat: toepassing als een medicinale lotion! Gemengd met kruiden, essentiële oliën en geurstoffen had deze lotion een verkwikkend en verfrissend effect op de huid. Napoleon zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou horen over dit 'misbruik' van deze edele Franse drank, maar de Weners waren er zeer gelukkig mee.

Alpa brandewijn als basis voor een sterk Tsjechisch merk

Het Tsjechische merk Alpa werd in 1913 geregistreerd en was aanvankelijk vooral bekend om zijn 'Franse brandewijn' een mengsel van alcohol, geurstoffen, kruiden en etherische oliën voor medicinaal gebruik. Deze brandewijn was dus gebaseerd op de erfenis van Napoleon. Al snel kwamen er nieuwe producten op de markt, afgeleid van deze brandewijn: massage crèmes, gels en emulsies, cosmetica en ook scheerprodukten.
Tegenwoordig is Alpa een moderne Tsjechische onderneming met een groot assortiment cosmetica, waaronder ook scheerproducten als aftershaves, colognes, scheercrèmes en aftershave balsems.
De Oostenrijkse afkomst is hierin nog terug te vinden: een nostalgische geur als herinnering aan het Oostenrijkse keizerrijk.

ALPA voor de liefhebber van een nostalgische geur

Lees meer