• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Haartonic verzorgt en geeft glans aan de haren en houdt het kapsel in model (3)

Inhoud
Haartonic verzorgt de haren, geeft glans en houdt het kapsel in model
Eau de Portugal haartonic
Eau de Portugal haartonic van Pinaud Clubman is een frisse haarlotion speciaal voor dun haar. Het g...
Pinaud Clubman Eau de Quinine
Pinaud Clubman Eau de Quinine haartonic verfrist en reinigt de hoofdhuid, geeft de haren glans en he...
Pinaud Clubman haartonic
Met de vetvrije Pinaud Clubman haartonic ziet uw haar er verzorgd en gezond uit zonder een vettige g...
Toon 1 - 3 van 3

Haartonic verzorgt en geeft glans aan de haren en houdt het kapsel in model

Haartonic voor de dagelijkse verzorging van het haar en de hoofdhuid

Een tonic voor de haren werd in de vorige eeuw door iedere man dagelijks gebruikt voor de verzorging van zijn kapsel. Het gebruik van een tonic was net zo'n vanzelfsprekende haarverzorging als het gebruik van een kam of borstel om de haren in model te brengen.

Haartonic verzorgt, geeft glans, ruikt lekker en houdt het haar in model

Een haartonic wordt gemaakt van een alcoholhoudende vloeistof, aangevuld met plantaardige oliën, geurstoffen en verzorgende producten voor zowel het haar als de hoofdhuid. Doel van een haarlotion is echter vooral het licht in model houden van het haar. Een pomade of haargel die daarna nog kan worden aangebracht houdt het haar nog steviger in model.

Behalve als stylingproduct heeft een tonic ook een verzorgende functie: Het voegt vocht toe aan droog haar en ‘smeert’ het een droge hoofdhuid. Gebroken haren, gespleten haarpunten en roos worden verminderd bij regelmatig gebruik van een hairtonic.
Het oog wil ook wat: de haren krijgen na het incasseren van de lotion meer glans en zien er ‘gezonder’ uit.

Nog een frictionnetje meneer?

Vroeger bij de kapper was de standaardvraag na het knippen: ‘nog een frictionnetje meneer?’ Dit sloeg dan op een 'friction lotion', een hairtonic die speciaal gebruikt werd om de hoofdhuid  mee te masseren. Zo’n massage stimuleert de bloedcirculatie naar de haarfollikels (haarzakjes) en zou haaruitval verminderen. Of regelmatig masseren een kaal hoofd voorkomt is de vraag, maar lekker is het natuurlijk wel.

Na de zestiger jaren raakte het gebruik van een haarlotion in onbruik. Ten onrechte want het is een pure verwennerij voor de haren. Meer en meer mannen ontdekken nu dat deze kleine, geurige luxe getuigt van stijl en goede smaak.

Oude merken zoals bijvoorbeeld de Pineaud hairtonic komen weer terug - zijn ze eigenlijk wel ooit weggeweest? - en worden opnieuw ontdekt door de moderne man die een geurende haarlotion net zo vanzelfsprekend vindt als het dagelijks borstelen en kammen van zijn haar.

Haartonic is terug van weg geweest!

Lees meer